Sikkerhedhjelme
Her finder du godkendte sikkerhedshjelme til asbestarbejde. Uanset om du skal bruge en helt ny sikkerhedshjelm eller lige mangler et par enkelte reservedele, så finder du det her.
Kask Superplasma AQ
The most popular Kask helmet on the market in a new and improved version
Kask Superplasma AQ Hiviz
Increase your visibility with the most popular Kask helmet on the market in a new and improved version
Guardio Armet Volt
Electrically insulated safety helmet with EN397 and EN50365 certifications for work in challenging environments.
Guardio Armet
The world's first industrial helmet with MIPS and twICEme, offering unique technical solutions and unbeatable comfort.
...
Sikkerhedshjelme når beskyttelsen skal være i top
Det er altafgørende for din sikkerhed, at hovedet er beskyttet med den rigtige sikkerhedshjelm til arbejdsopgaven. Med en forkert eller beskadiget hjelm, er der stor risiko for, at du kan komme alvorligt til skade i dit arbejde med asbest.
Vi har samlet et bredt udvalg af sikkerhedshjelme, der passer til dette arbejde, så du kan vide dig sikker, når du er på arbejde.
Hvornår skal man bruge sikkerhedshjelm?
Der skal benyttes sikkerhedshjelm, hvis arbejdet ikke på anden måde kan udføres forsvarligt. Med andre ord så skal sikkerhedshjelme altid anvendes ved arbejde eller ved ophold på steder, hvor der er risiko for, at hovedet kan blive skadet – uanset hvordan det måtte ske.
Der findes fire risikoområder, hvor sikkerhedshjelme gør sig gældende:
- Materialer, værktøj eller andet, der har risiko for at vælte eller styrte ned
- Genstande, der rager ud, eller tunge materialer eller tungt udstyr, som hænger eller svinger
- El-ledninger, som ikke er isolerede
- Trange pladsforhold, der gør det vanskeligt at bevæge sig uden at støde imod
Der er mange typer sikkerhedshjelme fordi ikke alle typer arbejde er ens. Enhver arbejdsopgave kræver de bedst egnede værnemidler.
Bruger du sikkerhedsbriller og høreværn?
Hvis du ud over din sikkerhedshjelm også skal bruge sikkerhedsbriller eller høreværn, så er det både lettere og mere behageligt, at finde frem til en løsning, der fungerer og passer sammen.
Det er både ulovligt men også komplet usikkert og uansvarligt selv at modificere sikkerhedshjelmen. Du må ikke bore eller save huller i den, heller ej montere navneskilte og/eller klistermærker, der ikke er godkendt til formålet af producenten.
Langt de fleste hjelme har en løsning eller et muligt tilkøb, der muliggør modificering. Derfor er det godt at vide på forhånd, hvad du kommer til at få brug for, inden du vælger en sikkerhedshjelm til dig og dine medarbejdere.
Desuden vejleder vi dig gerne i, hvornår man skal bruge høreværn.
Hvilken sikkerhedshjelm skal jeg vælge?
Som regel afgør de særlige forhold på arbejdsstedet, hvilken hjelm man skal bruge. Valget af sikkerhedshjelm skal tage udgangspunkt i de risici, der er i forbindelse med arbejdet og på arbejdsstedet.
Sikkerhedshjelm og beskyttelseshjelm kaldes ifølge Dansk Standard for ”industrisikkerhedshjelm”. De beskytter hovedet mod faldende genstande og skal kunne modstå kortvarig udsættelse for flammer. I tilfælde af at hageremmen hænger fast, skal denne kunne løsne sig selv, når den belastes over en vis værdi.
Når du vælger sikkerhedshjelm, er det afgørende, at du vælger ud fra den enkelte jobfunktion – arbejdsopgave såvel som arbejdssted. Hav derfor hjelmens farve, facon og vægt i tankerne og overvej, om der skal bruges hagerem i arbejdet grundet særlige arbejdsstillinger eller blæsevejr.
Hvis der skal bruges øvrigt udstyr udover sikkerhedshjelmen, som f.eks. åndedrætsværn, høreværn eller sikkerhedsbriller, skal hjelmen være egnet til det. Brug kun udstyr, der passer til sikkerhedshjelmen.